2018 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası sona erdi

2018 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası sona erdi
08.07.2018
A+
A-

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Çanakkale’de düzenlenen 2018 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası sona erdi.

Federasyonun 2018 faaliyet programında yer alan ve Miller Holding sponsorluğunda düzenlenen şampiyona, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dardanos Uygulama Oteli’nde yapıldı.

22 ilden 120 sporcunun katıldığı ve 6 gün boyunca devam eden şampiyonanın zirve mücadelesi nefes kesen eşitlik bozma karşılaşmalarına sahne oldu. 7 tur sonunda zirve belirlenemeyince, Emir Gülbeyaz, Tibet Kağan Özgür, Emir Gülbeyaz, Deniz Özen eşitlik bozma maçları yaptı.

Emir Gülbeyaz ile oynadığı altın puan maçını kazanan Deniz Özen şampiyonluk ipini göğüslerken, Emir Gülbeyaz gümüş madalyanın, Emirhan Tarlabaşı ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Federasyon Başkanı Gülkız Tulay, yaptığı açıklamada, şampiyonanın katılım ve mücadele zorluğunun her geçen yıl arttığını söyledi.

Turnuvaya katılan sporcuları centilmen mücadelelerinden dolayı kutlayan Tulay, şöyle konuştu:

“Türkiye satrançta adını dünyada en üst sıralarda her geçen yıl daha da fazla duyurmaya devam ediyor. Dünya satrancının yükselen yıldızı olan Türkiye’nin en büyük gücü genç ve dinamik bir nesle sahip olması. Genç sporcularımızın yurt içi ve yurt dışı başarıları bizi memnun ediyor, göğsümüzü kabartıyor. Gençlerimizin satranca ilgisi arttıkça, şampiyonalarımızın katılım sayısı ve zorluk dereceleri de artıyor. Çanakkale’de gençler şampiyonasında müthiş bir şampiyonluk mücadelesine tanıklık ettik. Gençlerimiz zirve mücadelesini büyük bir azim ve centilmenlikle yaptılar. Satrancın gelişmesinde ve gençlerimizin satrançla buluşmasında en büyük destekçilerimiz tabii ki sponsorlarımız.”

Gençler Şampiyonasının artık Miller Holding ile özdeşleştiğini anlatan Tulay, Miller Holding’in desteği ile şampiyonanın kalitesinin ve katılım sayısının her geçen yıl arttığını belirterek satranca desteklerinden dolayı Miller Holding’e teşekkür etti.

Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon ise 5 yıldır satrançta gençlerin destekçisi olduklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Miller Holding olarak Türkiye’nin geleceğine yatırımı gençlere yapılan yatırım olarak görüyoruz. Bu yüzden her geçen yıl artan sayı ile Türkiye’nin dört bir yanından gençlerimizi milli mücadelenin simgesi olan, her gencimizin mutlaka görmesi gereken ve ülkemizin ne büyük fedakarlıklarla kurulduğunun göstergesi olan Çanakkale’de ağırlıyoruz. Ülkemizde satranca ilgi artıyor. Aynı zamanda genç sporcularımızın Avrupa’da ve dünyada başarıları da artmaya devam ediyor. Her gencimizde bulunmasını istediğimiz özellikler ile örtüşen, mücadeleyi, azmi, stratejiyi, centilmenliği ve zorluklar karşısında yılmayıp başarıya ulaşmak gibi birçok özelliği içinde barındıran satranç sporuna destek vermeyi de en önemli sosyal sorumluluk projelerimiz arasında görüyoruz. İş dünyasını gençlerimize, geleceğimize ve spora, özelikle de satranca yatırım yapmaya, sponsor olmaya davet ediyorum.”
(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.