17-25 Aralık’ta hükümeti eleştirdi, HSK mesleğe kabul etmedi!

17-25 Aralık’ta hükümeti eleştirdi, HSK mesleğe kabul etmedi!
07.07.2020
A+
A-

Devlet Bahçeli’nin 17-25 Aralık sürecindeki muhalefetinin faturası ülkücülere kaldı. MHP Kırşehir eski il başkan yardımcısı Avukat Bülent Demirbaş, tüm sınav ve mülakatları geçmesine rağmen, 17-25 Aralık’ta AKP hükümetini eleştirdiği için HSK tarafından mesleğe kabul edilmedi.

Devlet Bahçeli, 17-25 Aralık sürecinde AKP hükümetini sert ifadelerle eleştirip o dönemi “Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası” ilan etti. Bahçeli’nin çıkışıyla birlikte tüm MHP teşkilatları ve ülkücüler aynı çizgide hükümete eleştiri yağdırdı, tweetlerini RT yaptı, teşkilat binalarına dev pankartlar astı.

Daha sonraki dönemde Bahçeli AKP ile buzları eritti; o dönemde Bahçeli’nin tweetlerini paylaşanlar, pankart asanlar, paylaşım yapanlar hakkında soruşturma açıldı, tazminat cezaları kesildi, hatta cezaevine atılanlar bile oldu.

Geçen süreçte Devlet Bahçeli’nin 17-25 Aralık için söylediği sözler unutuldu ancak ülkücülerin muhalefeti AKP tarafından “kara deftere” yazıldı.

SON ÖRNEK KIRŞEHİR’DE YAŞANDI

MHP Kırşehir eski İl Başkan Yardımcısı Avukat Bülent Demirbaş, tüm sınav, mülakat ve güvenlik soruşturmalarını geçmesinin ardından Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nda (HSK) mesleğe kabul edildi. HSK kararının bir süre sonra geri çekildiğini öğrenen Demirbaş, kendisine “2014’te 17-25’ten dolayı hükümeti eleştirdiğine dair bir video var, basın açıklaması var” denildiğini belirtti.

Demirbaş, “Adalet Bakanı, HSK’nın benim mesleğe kabulüm ile ilgili aldığı karara itiraz etmiş. HSK da kararını Adalet Bakanı’nın itirazı üzerine geri çekmiş” dedi.

TEK SUÇU BAHÇELİ’NİN TALİMATLARINA UYMAK

Bülent Demirbaş, MHP’de 2009-2014 arasında Kırşehir’de MHP İl Başkan Yardımcılığı yaptı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde birinci sıradan Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi seçildi. Demirbaş, bu görevine devam ettiği sırada hâkim ve savcı olmak için girdiği sınavları kazandı ve HSK mülakatı öncesinde parti görevlerinden istifa etti. HSK Genel Kurulu’nda mesleğe kabul edilen Demirbaş, bir süre sonra kararın geri çekildiğini söyledi.

TÜM SINAVLAR VE MÜLAKATLARI KAZANDI

Süreci anlatan Bülent Demirbaş, 24 Aralık 2016’da hâkimlik-savcılık yazılı sınavına girdiğini ve sınavı kazandığını belirterek süreci şöyle anlattı:

“Akabinde 8 Mart 2017’de mülakata girdim ve mülakatı da kazandım. Daha sonra mülakat sonrası akademide hâkimlik-savcılık eğitimi gördüm. Eğitim sonrası akademide resmi yazılı sınav yapıldı, onu da kazandığım açıklandı.

“AK PARTİ’YE KATI TAVRIM VARDI”

Mesleğe kabul sürecimde HSK 2. Daire’de yapılan oylamada 3’e 3 berabere kalındı. Ben daha önce MHP İl Başkan Yardımcılığı, MHP İl Genel Meclis üyeliği ve grup başkanlığı yaptığım dönemlerde, MHP’nin AK Parti’ye karşı katı bir muhalif tavrı vardı.

“BİZ DE YAKINLAŞTIK”

15 Temmuz sürecinde MHP, Cumhur İttifakı yakınlaşmasına girdi. Doğal olarak biz de yakınlaştık. “EVET OYU VERDİM” Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ‘Evet’ oyu verilmesi için köşe yazıları yazdım.

AKP’YE YAPTIĞI GÜZELLEMELER İŞE YARAMADI!

İttifak sürecinde de genel merkezimizin söylemleri doğrultusunda yine siyasetime devam ettim. Fakat HSK’da ‘2014’te 17-25’ten dolayı hükümeti eleştirdiğine dair bir video var, basın açıklaması var’ denildi. Ben de HSK’ya verdiğim dilekçelerde ‘Evet, doğru’ dedim. O dönemde MHP sert muhalefet yapıyordu. Fakat MHP ile AK Parti de yakınlaşınca biz de o doğrultuda yine Cumhur İttifakı lehine desteklerimizi verdik.”

ADALET BAKANLIĞI’NA İHBAR EDİLMİŞ!

HSK’da “Siyaset bizi ilgilendirmez, biz hâkim ve savcı arıyoruz” tavrıyla hareket edildiğini duyduğunu söyleyen Demirbaş, “Fakat Adalet Bakanlığı’na, kim ihbar etmiş bilmiyorum, ‘AK Parti’yi eleştirmiş bir kişi hâkim ve savcılığa kabul edildi’ şeklinde ihbar gittiğini öğrendim. Bana gelen habere göre, Adalet Bakanı da HSK’nın benim mesleğe kabulüm ile ilgili aldığı karara itiraz etmiş. HSK da benim mesleğe kabul ile ilgili kararını Adalet Bakanı’nın itirazı üzerine geri çekmiş” dedi.

(Ciddigazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.