15 ilçe, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Bursa ziyareti sonrası açıklanacak

15 ilçe, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Bursa ziyareti sonrası açıklanacak
25.01.2019
A+
A-
  • SONHABER16.COM/ÖZEL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir araya gelerek son şekli verilen ittifak protokol listelerinde Bursa ilçelerinin açıklanmaması şaşkınlık yarattı.

İYİ Parti ve CHP kurmaylarınca son şekli verilen ittifak listesinde Bursa Osmangazi ve Yıldırım ile İnegöl, Orhangazi, İznik, Yenişehir, Kestel, Gürsu, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerinin hangi partiden seçimlere gireceği açıklanmadı.

Edinilen bilgiye göre İYİ Parti – CHP ittifak protokol listelerinde ilk aşamada Bursa ilçelerinin de yer aldığı, ancak tepkiler nedeniyle bu açıklamanın dondurulduğu ve sonraya bırakıldığı öğrenildi.

İlk aşamada Bursa Büyükşehir, Nilüfer ve Mudanya başkan adayları için ittifak çerçevesinde ilk protokol onaylanmıştı. Daha sonraki ikinci etap görüşmelerinde Bursa’daki 15 ilçe masaya yatırıldı. Bu konuda da ittifak kurmayları anlaşmaya vardı. Fakat Kılıçdaroğlu’nun ilk aşamada anlaşmaya varılan Bursa Büyükşehir Belediye başkan Adayı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem ve Mudanya Belediye Başkan Adayı Hayri Türkyılmaz’ın adaylık tanıtımını Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde 26 Ocak Cumartesi (yarın) saat 13.00’da yapacak.

Bursa ilçeleri ile ilgili ikinci protokol görüşmelerinde varılan sonuç, İYİ Parti ve CHP teşkilatlarında tepkilere neden oldu. Bilhassa Kılıçdaroğlu’nun Bursa’ya gelecek olması, Pazar günü veya hafta içine kadar ertelendi.

İki lider arasındaki son ittifak görüşmesinde varılan karara göre Bursa’nın ilçelerinin son dakika değişikliği olmadığı takdirde Pazar günü veya hafta içi her iki parti genel merkezi tarafından açıklanması bekleniyor.

Bursa ilçelerinde İYİ Parti – CHP paylaşımında olası son durum:

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI -CHP

OSMANGAZİ- CHP

YILDIRIM- CHP

NİLÜFER -CHP

MUDANYA- CHP

GEMLİK -CHP

İZNİK – CHP

GÜRSÜ- CHP

KESTEL -CHP

HARMANCIK- CHP

BÜYÜKORHAN -CHP

İYİ PARTİ

KARACABEY -İYİ PARTİ

KELES -İYİ PARTİ

ORHANELİ -İYİ PARTİ

YENİŞEHİR -İYİ PARTİ

İNEGÖL -İYİ PARTİ

ORHANGAZİ ve MUSTAFAKEMALPAŞA ilçeleri, mutabakat dışı bırakılarak her iki partinin kendi adayıyla seçimlere girme yolu açıldı. Ayrıca daha önce İYİ Parti’ye verildiği iddia edilen İznik’in de yeniden CHP adayıyla seçimlere katılacağı öğrenildi. Bu durumda söylenildiği gibi Bursa’da İYİ Parti’ye 8 ilçenin değil, 5 ilçenin verileceği son mutabakatta yazıldı.

Bursa’da bilhassa Osmangazi ilçesinin CHP ve İYİ Parti’nin kendi belirleyecekleri adaylar ile yerel seçimlere gidilmesi konusunda ısrarcı davrandıkları biliniyor. Bu konuda İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır, ‘’Ya Osmangazi, Ya Hiç’’ şeklindeki söylemi ile kamuoyunu meşgul ederken, CHP Bursa teşkilatı da ‘’Bursa’da tüm ilçeler bizim olacak’’ ifadelerini kullanmıştı.

Bu arada 26 Ocak Cumartesi günü CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in adaylık tanıtım toplantısına katılacak olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, protokol listesinde Bursa ilçelerinin olmaması ile ilgili ne söyleyeceği merakla bekleniyor.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu ile CHP Genel Başkan yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı tarafından imzalanan protokol metninde 22 büyükşehirin 12’sinde CHP, 10’unda ise İYİ Partili adaylar yarışacak. Anlaşmaya göre; mutabık kalınan 27 ilin 16’sında CHP, 11 ilde İYİ Partili adaylar seçime katılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.