12 Eylül’de yüzde 80 ‘hayır’ oyu veren köyde etkinlik

12.09.2018
A+
A-

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde 12 Eylül darbesinin 38. yılı nedeniyle, 7 Kasım 1982’de halk oyuna sunulan anayasa için yüzde 80 ”hayır” oyu kullanan Topağaç köyünde etkinlik düzenlendi.

Akyazı Kaymakamlığı, Akyazı Belediyesi ve 15 Temmuz Milli İrade Derneğince hazırlanan program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Sakarya’da 15 Temmuz gecesini en ön safta yaşayan, hatta valiliğe ilk giden kişilerden biri olduğunu söyledi.

Nasibinde darbelerle mücadele etmek olduğunu anlatan Çiçekli, ailesinin Ankara Sincan’da ikamet ettiğini ve 28 Şubat’ı da orada yaşadığını belirterek, 12 Eylül’ün 38. yılında Topağaç köyünde bir etkinliğin yapılmasının anlamlı olacağına karar verdiklerini bildirdi.

1982 anayasasına yüzde 80 “hayır” oyu kullanmanın her babayiğidin harcı olmadığını vurgulayan Çiçekli, “12 Eylül bir yerlerde, bir takım etkinliklerle yad edilecekse, 12 Eylül’ler, muhtıralar, post modern darbeler, 15 Temmuz’lar unutulmasın diye bazı programlar yapılacaksa bunların yürütüleceği en güzel mekanlardan birisi de bu köydür diye düşündüm. Bundan sonra da bu sürekli hale gelir inşallah.” ifadelerini kullandı.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan da 38 yıl önce Topağaç köyünde bir tohum ekildiğine değinerek, “Bu tohum millete öyle bir ruh verdi ki 36 yıl sonra 15 Temmuz’da bu ülkede her taraf Topağaç oldu. 15 Temmuz’da bu millet bir ayağa kalktı. Bütün dünyaya diz çöktürdü elhamdulillah. Rabbim bu ruhu Akyazı’da, Sakarya’da, Türkiye’de ve dünyada daim kılsın inşallah. Bu ruh oldukça bu millete hiçkimse diz çöktüremez.” diye konuştu.

15 Temmuz Milli İrade Derneği Başkanı Ali İnci de eski adı Ramaslı olan Topağaç köyünün verdiği “hayır” oylarının kıvılcım niteliği taşıdığına işaret ederek, “O kıvılcım, 15 Temmuz’da darbecilerin kafasına, beynine ateş topu gibi indi. Darbe yapamadılar. Başkomutanımızın emriyle milletimiz darbeyi kabul etmedi. Biz derneğimizi kurduk. 15 Temmuz’u, 28 Şubat’ı, 1980 ihtilalini, 1971 darbesini, 1960 darbesini ve nicelerini unutmayacağız, unutturmayacağız, gelecek nesillerimize bunu anlatacağız. Bir daha bu millete hiç kimse darbe yapamayacak.” dedi.

Konuşmaların ardından darbe sonrası cezaevlerinde kalan Sakaryalı vatandaşlara şilt takdim edildi.

Vatandaşlara yemek verildi.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.