100 GÜN…

19.12.2018
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci 100 günlük yapılacak işleri açıkladı. Yapılması için söz verilen iki kanun değişikliği çok dikkatimi çekti. Şehit aileleri ve gazilere, faizsiz konut kredisi: Şehit aileleri ve gaziler zaten bu haktan yararlanıyor. Yapılacak düzenleme, yeni bir kanun niteliğinde olup; şu ana kadar bu haktan yararlanmış olan şehit aileleri ve gaziler, ikinci kez faizsiz konut kredisinden mi yararlandırılacak? Yoksa var olan kanun yeni çıkarılmış gibi mi gösterilecek.

Seçimler yaklaştıkça, eskiden verilen haklar, yeni çıkartılmış gibi yeniden kamuoyuna servis ediliyor. Aslında yapılan yeni bir şey yok; oysa şehit ailelerinin ve gazilerin öncelikle düzenlenmesini istedikleri birçok sorun ve problem var.

Bunlardan bazıları şunlardır:

2013 yılında ellerinden alınan erken emeklilik haklarının geri verilerek;

3600 günde emekli edilmeleri,

Bununla ilgili İYİ Parti, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, kanun teklifini meclise sunmuş olup; mecliste oylanacağı günü bekliyor.

Gazi yakınlarına ikinci iş hakkının verilmesi,

Şehit anne ve babalarına ödenen maaşların, 15 Temmuz şehit ailelerine yapılan ödeme seviyesine çıkartılması,

Şehit ve gazi çocuklarının üniversiteye girişlerinde, Suriyeli sığınmacılarla denk tutularak yerleşmelerinde kolaylık sağlanması,

Gözlerini kaybeden gazilerin, göz protezlerinin katkı payı olmaksızın karşılanması,

İşitme yeteneklerini kaybeden gazilerimizin, işitme cihazlarını alırken; cezaevinde (adi suçlardan yatanlar dahil) mahkumların seviyelerine çıkarılarak, katkı paylarının alınmaması,

Kol ve bacaklarını kaybeden gazilerimizin, ortez, protezlerinin ve tekerlekli sandalyelerinin, katkı payı olmaksızın karşılanması,

Askeri hastanelerin yeniden açılması,

İlgili dernek ve vakıfların düzenlenmesi,

100 günlük yapılacak işlerden biri de öğretmenlere, 3600 ek göstergenin verilmesi…

*** ***

Bu sorunu ilk dile getiren, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’di. Meclis’e bu konuyla ilgili yasa tasarısı, İYİ Parti tarafından verilmesine rağmen, Ak Parti ve MHP tarafından reddedildi. Bunu hatırlatmakla birlikte, bu kanunun düzene kavuşturulması, yine de olumlu; fakat eksik olduğunu söylemek gerekecektir.

Neden mi?

Çünkü 3600 ek göstergesinin, İYİ Parti’nin gündeme getirdiği şekliyle yasalaşması; yani polis, din görevlisi, sağlık çalışanları ve uzman jandarmaların da bu kategoriye alınması, sorunu tamamen çözecektir.

Bu ve buna benzer kanunların yasalaşmasına öncülük eden, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İYİ Parti milletvekillerine, başta öğretmenler olmak üzere, diğer meslek grupları adına sonsuz teşekkürler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.