Kaplan: ‘İŞKUR, okullardaki personel için kalıcı çözüm üretsin’

12.09.2018
A+
A-

DP Osmangazi İlçe Başkanı Çağrı Kaplan, “Osmangazi İlçesi, Bursa’ya, Ankara’ya 12 veriyor, Ankara’nın Bursa’ya yatırım için gönderdiği 1,8! Bursa için adalet istiyoruz!” dedi.

Demokrat Parti Bursa Osmangazi Teşkilatı, 17 Eylül’de başlayacak eğitim öğretim yılı öncesi son toplantısını İlçe Başkanı Çağrı Kaplan başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda, başta eğitim olmak üzere, ekonomik konuların da olduğu 8 gündem maddesi masaya yatırıldı.

Başkan Kaplan, “950 bin nüfuslu ilçemizde yaklaşık 286 bin öğrenci için önümüzdeki hafta ders zili çalıyor. Okullarımızın genel durumu malum. Milli Eğitim Bakanlığı, okulların aile birlikleri üzerinden oluşturulan döner kasaya katkı olsun diye, İŞKUR üzerinden, temizlik işleri gibi hizmet kalemleri için personel sağlanmasını kolaylaştıran bir sistemi devreye aldı’’ dedi.

Okullara hizmetli personel sağlanması sisteminin kısmi iyileşme sağlasa da yeterli olmayacağını belirten Başkan Kaplan, ‘’İŞKUR, çalıştırılan personelin sadece maaşını verebileceği ve sigortasını yatırmayacağı için o işçinin gün, devletin ise prim kaybı olacak. İŞKUR hayra hizmet edecekse, istihdam kursları da dahil olmak üzere, her ikisini aynı anda yapsın. Ve bu personeller o okullarda geçici olarak değil, kalıcı olarak çalıştırılsın. Okul Aile Birliklerine bazı konularda destek olarak, Türkiye’deki işsizlik oranlarını aşağıya çekebilirsiniz. Ekim ayında TBMM’deki vekillerimizin bu konuyu ele alarak, Hükümet’e yol göstermesi büyük bir sorunu da ortadan kaldıracaktır” şeklinde konuştu.

ULAŞIM KÖRDÜĞÜM!

Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanı Çağrı Kaplan, Bursa Büyükşehir ve Osmangazi belediyelerinin icraatlarını da eleştirdiği açıklamasında okulların açılmasıyla ulaşım sorununun önümüzdeki günlerde büyük sıkıntı yaratacağını söyledi.

DP İlçe Başkanı Kaplan, “Az gittik, uz gittik ama 1 santim kımıldayamadık! Büyükşehir’in bugünün başkanı sayın Alinur Aktaş, ulaşım sorununu sıfırlayacakları konusunda gazetelerde beyanları var. Elbette biz Demokratlar olarak sorunların çözümünden yanayız. Ama kendi ifadeleriyle dedi ki; ‘Bursaray’daki bekleme süresini azaltabilmek için başta yazılım olmak üzere, yeni vagonlar almalıyız. Sadece yazılım için 60 milyon ile 85 milyon dolarlık yatırım yapmalıyız. Çünkü birbirinden farklı 4 vagon var ve bunların uyum sorununu en aza indirmeliyiz.’ Buraya kadar her şey normal. Normal olmayan kasada para yok! Para olmadığı için Emek-Şehir Hastanesi etabı yapılamıyor. T2’nin müteahhit firması kur farkı nedeniyle ek ödenek talebinde bulunmuş, para olmadığı için sayın Aktaş bu konuda ciddi anlamda rahatsız’’ diye konuştu.

Bursa’daki diğer ulaşım yatırımlarının da yakın bir zamanda yapılabilirliğinin olmadığını ifade eden Başkan Kaplan, ‘’Belediyelerin önümüzdeki süreçte yap-işlet modeli ile yatırımlarına yön vermesi gerekiyor. Çünkü sıkıntı Bursa’yı aşmış durumda. Ankara, Bursa’dan almasa, inanın ki; tüm kronik sorunlar 3 yıl içinde biter. Bütçenin yüzde 13,4’nü biz karşılamamıza rağmen suni teneffüs dahi alacak kadar bile para gönderilmiyor. Bu iş ancak Bursa siyasetinin ortak hareketi ile çözülür. Bu yönde talep olursa Bursa’nın kazanımları için bir adım önde yürürüz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.